???????????????? ???????????????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????? ????????. ???????????????? ???????????????? ????????, ????????????????????????, ????????????????????
.
Alhamdulillah pada 13 Februari 2021, Team IKRAM Health Johor (IHJ) yang diketuai oleh Dr Siti Kamariah, Pengerusi IHJ telah menyampaikan sumbangan set Ibadah yg terdiri dpd telekung, sejadah, kain batik dan kain pelikat kepada 100 buah keluarga yg terlibat dengan banjir besar pada bulan lepas. Program hari ini telah mendapat kerjasama padu daripada Tuan Penghulu, En. Mohd. Hambali Bin Hj. Munadi dan 4 org JKKK dari Kg. Laut.
.
Lokasi Kg. Laut yg terletak bersebelahan dengan Sg. Skudai, adalah antara kampung yang kerap dilanda banjir sejak kampung itu mula dibuka sekitar 1940an. Kami telah diiringi oleh Penghulu ke jeti sungai dan meninjau kawasan berhampiran rizab sungai yg banjir teruk baru ini. Team IHJ yang terdiri dpd 3 org doktor pakar dan seorang Pegawai Perubatan juga telah berkesempatan menziarahi 6 org penduduk kampung yang terlantar sakit/ penyakit kronik dan 2 org dpd mereka adalah warga emas berusia 80an.
.
Hari ini, selain teruja menggayakan baju korporat IHJ yg baru siap, team kami juga turut teruja merasai 'menunggang' Hilux untuk sampai ke beberapa buah rumah yg jauh di rizab sungai memandangkan jalan yang sedia ada telah rosak berlopak dan berlumpur akibat banjir baru ni.
.
Sempat dirakam wajah para penerima yang terharu ketika menerima Set Ibadah tersebut. Tok Penghulu menzahirkan kesyukuran beliau atas keperihatinan pihak IKRAM Johor yg menyumbangkan bantuan untuk masyarakat yg memerlukan. ???????????????? ???????????? ???????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????????????????? dan Pihak JKKK Kg. Laut yang telah menjayakan misi bantuan hari ini.
.
"???????????????????????????????? ???? ???????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? ????????????????????????"
.
.
Sumber CopyPaste : IKRAM Health Johor
.
.
.
#IKRAMHealthJohor
#banjir2021
#banjirpahang
#banjirjohor
#banjirterengganu
#banjirkelantan
#banjirpantaitimur
#tabungbanjir2021
#dermabanjir2021
#bantuanbanjir
#kitabantukita
#kitajagakita


About Us

  • Teratai

    𝗧𝗲𝗿𝗮𝘁𝗮𝗸 𝗥𝗮𝗵𝗺𝗮𝗵 𝗪𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮 𝗜𝘀𝗹𝗮𝗺 🌷 Memperkasa mangsa keganasan rumahtangga 🌷 Rumah perlindungan 🌷 Perkhidmatan psikologi dan guaman 🌷 Membantu untuk berdikari