???????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????? ???????????????????????????? ???????????????? ????????-???????? ????????

Memperingati tarikh keramat 31 Ogos merupakan antara momen penting bagi seluruh rakyat Malaysia. Pastinya, kemerdekaan bukan hanya sekadar retorik dan simbolik atau berkisar upacara mengibar bendera dan perarakan di sepanjang Dataran Merdeka semata-mata, tetapi lihatlah ia lebih daripada itu. Kemerdekaan adalah soal sikap mencintai tanah air dengan sepenuh jiwa lalu dimanifestasikan dalam perilaku baik dengan nalar yang sihat bermula dengan diri sendiri, keluarga dan seterusnya masyarakat.

Maka, merayakan kemerdekaan seharusnya memberikan kita kesempatan untuk melakukan refleksi tentang makna kemerdekaan yang sebenar-benarnya. Merdeka daripada akhlak buruk dan keji, merdeka daripada kemurungan, kedukacitaan, perasaan yang lemah dan pemikiran yang lemah serta merdeka daripada kelemahan pembinaan institusi kekeluargaan seperti rapuhnya rumah tangga, pengabaian tanggungjawab terhadap anak-anak dan remaja, kurangnya kasih sayang, simpati dan empati dalam kalangan ahli keluarga dan banyak lagi.

Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke-64 dan memaknai erti kemerdekaan yang sebenar-benarnya.

#terataiuntukummah #MalaysiaPrihatin #Merdeka2021


About Us

  • Teratai

    𝗧𝗲𝗿𝗮𝘁𝗮𝗸 𝗥𝗮𝗵𝗺𝗮𝗵 𝗪𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮 𝗜𝘀𝗹𝗮𝗺 🌷 Memperkasa mangsa keganasan rumahtangga 🌷 Rumah perlindungan 🌷 Perkhidmatan psikologi dan guaman 🌷 Membantu untuk berdikari